Vituttaa. Ärsyttää. Suututtaa. Kiukuttaa.

Mistään ei tuu taas mitään ja kaikki tuntuu menevän enemmän tai vähemmän mun suunnitelmien vastaisesti. En ymmärrä, miksi edes pitää antaa mitään yleviä tavoitteita, että mahdollisimman moni, jopa 80% tiedekunnan opiskelijoista suorittaa osan opinnoistaan vaihdossa, kun missään ei jousteta yhtään, sen sijaan saat kaksin verroin lisää töitä ja opiskelut viivästyvät ainakin vuodella.

Kuulin juuri äsken, että ei ole mitenkään mahdollista suorittaa opintoihin liittyvää harjoittelua vaihdon aikana paikallisessa kohteessa. Ei harkintaa, ehdoton ei vaan. Ei asioiden pohtimista ja punnitsemista useilta kanteilta, ehdoton ei. Ja katsotaanpa vaan, niin kaikki siellä suorittamani kurssit on täällä ihan tyhjän kanssa.

Suututtaa niin, että tekisi mieli jättää viimeinen suunnittelemani tentti laitokselle tekemättä. Joka muutenkin on ihan perseestä, kun tentaattori suvaitsi kaksi ja puoli viikkoa edellisen tentin jälkeen, puolitoista viikkoa siis uuteen mahdollisuuteen, ilmoittaa, että hylättyhän se sieltä tuli ja että läpipääsy vaatii usean viikon ahkeraa opiskelua.

Kiukuttaa kun kaikki on niin kaavoihin kangistunutta täällä eikä mitään joustavuutta ole havaittavissakaan, vaikka sitä aina niin yritetään mainostaa. Voi kunpa vaan voisin suorittaa tutkinnon joidenkin muiden ihmisten alaisuudessa.

Kiitos ja anteeksi.